Αγαπητοί Συνδημότες, πρώην και νυν Παλαιού, Νέου Ψυχικού και Φιλοθέης,

Το ιστολόγιο αυτό, το οποίο συντάσσεται απο έναν Ψυχικιώτη που ζεί εδώ επι 45 χρόνια, ζητά να φιλοξενήσει οποιαδήποτε πληροφορία, στοιχείο, εικόνα, ιστορία, αφηγήσεις από παλαιότερους, ιδίως σχετικά με τον Φάρο του Ψυχικού, ο οποίος υπήρχε κάποτε στην περιοχή και έδωσε στο όνομά του...
Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε συνεισφέροντας στην βελτίωση και ανάπτυξη του Ιστολογίου αυτού, με φωτογραφικό ή πληροφοριακό υλικό, κάθε πρότασή σας, προσφορά σας, είναι ευπρόσδεκτη!
Σας ευχαριστώ
και καλή ανάγνωση!

Ο ΚΑΙΡΟΣ: Μετεωρολογικό Δελτίο Βορείων Προαστίων.

Η πρόγνωση του καιρού ανά 3 ώρες, επι εβδομαδιαίας βάσεως, για τα Βόρεια Προάστια, με δυνατότητα εκτύπωση σελίδας.
Εδώ: Meteo.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επί τέλους, τέλος για την ταλαιπωρία των πελατών-οδηγών του ΑΒ Βασιλόπουλος Χαλανδρίου, στην οδό Χίου!



Σύμφωνα με πληροφορίες υπαλλήλων αλλά και πελατών του καταστήματος, οι μπάρες τοποθετήθηκαν μετά από παράπονα πελατών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν θέση στο υπόγειο πάρκινγκ του ΑΒ. Και αυτό συνέβαινε συχνά, διότι περίοικοι και άλλοι πρεσβειών, άφηναν το αυτοκίνητό τους εκεί για ώρες, προκαλώντας πρόβλημα με την στέρηση θέσεων για τα οχήματα των πελατών του καταστήματος


Οι μπάρες αυτές είναι κάπως διαφορετικές, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι που ίσως ακόμη λόγω διακοπών να μην το γνωρίζουν, το άνοιγμα της μπάρας για την είσοδο γίνεται με το πάτημα του κουμπιού. Εδώ η διαφορά με τις μπάρες που όλοι ξέρουμε, δεν παίρνουμε κάποια κάρτα, αλλά μπαίνουμε ελεύθερα. 

Έχουν μάλιστα και ένδειξη με τον αριθμό ελεύθερων και κατηλειμμένων θέσεων, για την ενημέρωση των πελατών, σχετικά με την πληρότητα του πάρκινγκ. 

Πώς γίνεται η είσοδος:

Πλησιάζουμε με το αυτοκίνητο. Ενα φωτοκύτταρο ανιχνεύει και ενεργο-ποιεί την μπάρα για να ανοίξει. 
Βλέπουμε οτι χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως, η μπάρα ανοίγει αυτόματα.
Το κουμπί, το πατάμε σε πρείπτωση που η μπάρα είναι κλειστή.
Μπορούμε να μπούμε και χωρίς να έχουμε πρόθεση να ψωνίσουμε από τον ΑΒ.

Δεν θα μπορέσουμε όμως να βγούμε, αν προηγουμένως δεν έχουμε περάσει από το ταμείο, για να πάρουμε την απόδειξη.

Έτσι σταματά η αναξέλεγκτη στάθμευ-ση των οχημάτων κάθε άσχε-του και μή πελάτη ΑΒ, που μέχρι πρότινος άφηνε το αυτοκίνητο με τις ώρες...

Στην φωτογραφία ψηλά, η μαύρη πινακείδα που δείχνει ψηφιακά (και που εδώ δεν φαίνεται) την κατάσταση πληρότητας του πάρκινγκ.
Κάτω και μπροστά απο την πινακίδα, βλέπουμε την συσκευή, με το μπουτόν που πατάμε για να ανοίξει η μπάρα.

Έτσι, για την μετέπειτα έξοδό μας, αφού πληρώσουμε στο τεμείο, παίρνουμε μαζί με την απόδειξη πληρωμής, παραλαμβάνουμε και μία άλλη απόδειξη, που μας την δίνει η ταμίας.

Όταν φθάσουμε με το αυτοκίνητο στην μπάρα της εξόδου, θα πρέπει να "χτυπήσουμε" την απόδειξη αυτή στο μηχάνημα της μπάρας, για να ανοίξει.

Προσοχή λοιπόν, και στο εξής να θυμάστε, όταν φθάνετε στο ταμείο, να δηλώνετε ότι έχετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ, ωστε να μήν χρειάζεται αφού έχετε φορτώσει τα ψώνια, να  τρέχετε πάλι πάνω για να ζητήσετε από την ταμία το... εξιτήριό σας...

1 σχόλιο:

  1. 45 χρόνια; Σαν λίγα τα βλέπω. Επειδή έχω αριθμό Δημοτολογίου...438(sic) o Φάρος Ψυχικού πήρε τ' όνομά του από ένα κρεμαστό φανάρι της τροχαίας για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή